Glamour-napok + elmúlt hetek szerzeményei

Halihó!

Mindenképpen meg szerettem volna mutatni a Glamour-napi szerzeményeimet, de aztán gondoltam egyet és hozzácsaptam azokat is, amikre nem volt kedvezmény, meg azokat a termékeket, amit úgy az elmúlt hónapban szereztem be. Van pár, amit nem fényképeztem be, mert éppenséggel Veszprémben csücsültek a koliban, én meg otthon, Érden fényképezgettem. Lehet, hogy még így is kihagytam valamit a felsorolásból, de ennyi belefér. :P

A képek hátteréül szolgáló kígyómintás sálat a Glamour-napok alkalmával vettem a H&M-ben, ugyanúgy, mint a nagy kövekkel kirakott ezüst nyakláncot, és a két arany gyűrűből álló gyűrű szettet. A sál eredeti ára 3490, a nyaklánc 1990 volt, a gyűrűszett pedig 1490, ezekből jött le 20%. A sálat már egy ideje kinéztem magamnak, ezt mindenképpen meg szerettem volna venni, a nyaklánchoz való gyűrűt már decemberben megvettem magamnak, a nyaklánccal azóta szemeztem, így végül az is hazajött velem. A gyűrűszett nem volt betervezve, de örülök, hogy megvettem, elég különleges, az egyik gyűrű kisebb, olyan típusú, amit az ujjperceken kell hordani, ha mindkettőt egyazon ujjamra rakom, akkor olyan, mintha egybefüggőek lennének. Ezek az egész ujjat fedő gyűrűk nagyon tetszettek mindig is, de általában mindig elálltak valahol: vagy nem is jöttek fel rám, vagy pedig a körmeim felé eső része a gyűrűnek már nagyon nagy volt, és még az ujjamat is nehezen tudtam mozgatni. Ennél ilyen problémám szerencsére nincsen. :)


A Glamour-csütörtökön délelőtt az első utam a Dm-be vezetett. A Dm-es kuponokat szeretem a legjobban, szerintem ezek a legjobban kihasználhatóak sminkes fronton, a márkák is jók, és a kedvezmények is nagyok. 

A Maybelline the Colossal Volum' Express Smoky Eyes szempillaspirálomat mindenképpen pótolni szerettem volna. Mindig veszek a Glamour-napok alkalmával belőle egyet, mert ilyenkor pofátlanul olcsón lehet hozzájutni. Most volt egy kis aggodalmam, hogy nem lesz rá érvényes a kupon, mert olyan akcióban volt, hogy ha veszek egy spirált, akkor jár hozzá egy The Colossal Kajal szemceruza is, de szerencsére el tudtam fogadtatni az 50%-os kupont. A szemceruza önmagában 699 forint lenne, a szempillaspirál 1999, így pedig végül 999 forintot kellett értük fizetnem. 

A L'Oréal Color Riche rúzsa is akciós volt, de szerencsére erre is be tudtam váltani az 50%-os kupont, így 1799 Ft-ra jött ki a végén. A Collection Exclusive Pure Red kiadásból a Doutzen's Pure Red árnyalatot hoztam el, aminek narancsos piros színe van, nekem nagyon tetszik (itt kicsit pirosasabb, mint amilyen valójában). Nem volt még így sem olcsó, de ezeknek a Color Riche rúzsoknak nagyon tetszik az illata, állaga, pigmentáltsága, a csomagolásáról nem is szólva. Az összes drogériás rúzs csomagolását kenterbe veri, annyira igényes és kifinomult. Ezen kívül még a J Lo's Nude árnyalat van meg, azt is szeretem nagyon (az pedig az őszi Glamour-napokon vettem). 

A Max Factor kuponját a híres Creme Puff púderre váltottam be, egyrészt mert nagyon sok jót hallottam már róla, másrészt, mert elfogyott az összes púderem itthon (kivéve a gyöngyös színkiegyenlítő púdereket, amik mattítani egyáltalán nem tudnak, és inkább highlighter-nek valók), harmadrészt mert 21 g-os a kiszerelése, valószínűleg sokáig kitart. Ez utóbbi halál biztos, mert iszonyatosan erős az illata. Nem szokott bajom lenni, ha tartalmaz illatanyagot egy-egy sminktermék, szerencsére nem vagyok rá érzékeny, de ez számomra már majdnem, hogy kegyetlenül erős. Csak párszor használtam, de nem szívesen nyúlok utána, mert taszít az illata. Ha kicsit erőtlenebb lenne, akkor még kellemesnek is mondanám, de nekem ebben a koncentrációban már sok. Konkrétan felvitel után is érzem egy ideig, ami szerintem ciki. Egyébként a 05-ös Translucent árnyalatot vettem meg, az összes drogériában nagyon sötétnek tűntek nekem ezek a púderek, de a név alapján erre mondtam azt, hogy a legvilágosabb árnyalat, illetve ezzel a névvel szokták az átlátszó púdereket is illetni. Talán egy minimálisan sötétít az arcomon, amikor használom, de ezt még ki kéne tapasztalnom. Szépen mattít, jobban bírja a kiképzést, mint az előző púderem. Így, hogy kuponnal vettem, nem volt rossz vétel, remélem az illatával is sikerül majd megbarátkoznom (ha kint hagynám egy-két hétig az asztalomon a teteje nélkül, akkor szerintetek gyengülne az illata? Már gondolkodtam ezen, mert tényleg durva az illata, és nem tudom mit tudnék ellene tenni... :P).

Az Ebelin nedves törlőkendőire nem volt kedvezményem, de kellett az utánpótlás. 349 Ft volt.

Még a Glamour-napok előtt elnéztem a Dm-be, hogy megnézzem, hogy mikre tudnám beváltania  kuponjaimat, illetve már említettem, hogy az összes púderem elfogyott, sürgősen kellett az utánpótlás. Csak hogy én az átlátszó porpúdereket szeretem... Nos, nem csak a Dm-be, hanem a Rossmann-ba is benéztem, utóbbiban egy darab porpúder sem volt, nemhogy átlátszó porpúder. A Dm-ben sem jártam teljes sikerrel, ugyanis egyedül csak a Manhattan-nek volt porpúdere. A Soft Matt Loose Powder porpúderből a világosabb, 1 Natural árnyalatot hoztam el, ha jól emlékszem, akkor a teljes ára 2399 Ft, így 1200 Ft környékén vettem meg. Szerencsére ez sem egy kis kiszerelés, 20 g púdert tartalmaz. Ráadásul abszolút meg vagyok vele elégedve, az Ebelin púderecsetével (lejjebb látható lesz) szoktam felvinni, kevés is elég belőle, szépen mattít, nem sötétít az alapozáson, és bársonyos tapintású, miután felvittem az arcomra. Miután otthon kinyitottam, rögtön láttam, hogy jóban leszünk, mert hihetetlenül apróra van őrölve benne a púder, talán eddig ez a legfinomabb szemcséjű púderem. :)

A Dm saját márkás kuponját először nem tudtam, hogy mire váltsam  be, gondolkodtam, hogy egy ásványi púderre, de azt hiszem, akkor púderekből már túladagoltam volna magam. Így maradt az Alverde körömágybőr eltávolító, amit érdemben még nem használtam, de erről is jókat olvastam, remélem nálam is beválik majd. Azt hiszem az 50%-os kuponnak volt 499 Ft.


A Dm után rögtön a Rossmann-ba vezetett az utam, ahol főleg az Essence újdonságaira voltam kíváncsi, és néhány Catrice kívánságlistás termékre. 

Pótoltam az Essence btgn készletemet, eredeti áruk 949 Ft volt (az elmúlt néhány évben hihetetlenül felment az ára :/), aztán a kívánságlistámról kipipálhattam a the gel lakkok közül a 31 electriiiiic-et és a 25 prince charming-ot, az effect lakkok közül pedig a 29 i don't need money, honey!-t és a 30 lady mermaid árnyalatot. Az i don't need money, honey! egyáltalán nem úgy néz ki a körmökön, mint az üvegben, erről a lakkról mindenképpen hozok majd képeket, hogy milyen felkenve. De egyenlőre csak annyit, hogy egy rétegben fed (!), és a színe kb. olyan mint Edinánál a Colors by Llarowe Gemini Rising lakkja, csak kékben. :D Pótoltam még az Essence-es szemöldökceruzáimat is, a szokásos 05 soft blonde árnyalatból vettem kettőt. A the gel lakkok 549, az effect lakkok 749, a szemöldökceruzák darabja pedig megint csak 549 Ft volt eredeti áron, ebből jött le a 25%-os kedvezmény.

Az Astor kuponját az 5 az 1-ben alaplakkjára váltottam be. Igazából volt alaplakkom, de most a dupla alaplakkozásra szeretnék rászokni, mert egy réteggel még simán el tud színeződni a körmöm (bár az is lehet, hogy a körömerősítő lakkom, nem tudja a körmeimet megvédeni a sárgulás ellen), lehet, hogy majd önmagában is kipróbálom. Egyébként ez a dupla alaplakkozás nagyon fura nekem. Lehet, hogy inkább hagyom az egészet, de ez majd még kiderül. A lakkot egyébként 50%-os kuponnal vettem, a teljes ára 1500 Ft környékén volt.

A Catrice-től a 86 (S)wimbledon lakk a kívánságlistámon volt, a 20 Meet Me At Coral Island becsúszott mellé. A szemhéjpúderek közül a 660 Ice White Open és a 910 My Mermint jött velem haza. Előbbit a szemöldökcsontomra és a szemem alá a korrektor fixálására fogom tudni elhasználni, igaz, még van erre való szemhéjpúderem, de amióta erre rászoktam, azóta csak falom az ilyen típusú szemhéjpúdereket. A My Mermint árnyalat pedig becsúszott, nagyon szép irizáló menta árnyalat. A lakkok teljes ára 849 Ft, a szemhéjpúdereké pedig 899 Ft volt.


Ezeket a lakkokat nem a Glamour-napok alatt vettem, hanem azon a héten szerdán, amikor a fogorvos után elugrottam az Árkádba. Ezek mellett vettem még 4 Golden Rose WOW! lakkot is, de abból egyet a szobatársam kapott húsvétra, hármat pedig a barátnőm szülinapjára.

A Seche Vite-ből a múlthéten fogyasztottam el az első üvegemet, következőnek majd mindenképpen az ebay-ről szeretnék egy nagy, 118 ml-es kiszerelést rendelni. Múltkor említettem, hogy a Restore hígítót is szeretném kipróbálni, most, hogy a Nailland-nél jártam beszereztem ezt is. Őszintén szólva ég és föld a különbség ez és a Perfect Nails-es hígító között. Míg ebből elég tényleg 2-3 csepp egy lakkba, addig a Perfect Nails-ből minimum 2-3-szorosa kell. A Golden Rose WOW 73-as árnyalatáról már volt bejegyzés, itt elolvashatjátok. Ezek közül egyik sem volt akciós, A Seche Vite 1790 Ft, a Seche Restore hígító 1440 Ft, a Golden Rose lakk pedig 330 Ft volt.

Benéztem még a Claire's-be is, szeretek ott körülnézni lakk-fronton, gyöngyszemekre lehet bukkanni. Itt sikeresen kifogtam egy jó kis akciót, minden körömlakk 500 Ft volt (amelyek nem szettben voltak), így elhoztam a Lovely-t és a Bouquet-et, előbbi teljes áron 790 Ft, utóbbi pedig 990 Ft lett volna. Mindkettőről láthattatok már képeket itt.


A fenti képen igazi egyveleget láthattok. A Dm-es kupont Anyától kaptam szülinapomra (még 5.-én), a Douglas-os ajándékkártyát JAnitától a Glaour-pénteken. A Paper Blanks-es füzetkét attól a barátnőmtől kaptam, akinek a 3 lakkot vettem ajándékba, vele csütörtök délután találkoztam az Allee-ban. Kaptam még tőle egy saját készítésű fürdőbombát is, ezt még nem használtam el, illetve a kis ezüst csomagolású izé az egy teagumó, amit ha 1-1,5 liter vízzel forrázunk le, akkor "kivirágzik". Még nem próbáltam ki ezt sem, kíváncsi leszek rá, hogy fog kinézni. Egyébként a Paper Blanks-es füzeteket/határidőnaplókat imádom! :)

A Glamour-csütörtök délután tehát a Douglas-ba is bementem, itt a Micro Cell 2000 Nail Vital körömerősítőmet pótoltam, az előzőben még van, de miután nagyon drága a lakk, én nem tudom, mikorra fog a mostani üveg elfogyni, inkább vettem belőle utánpótlást. A Douglas saját körömlakkja (13 - Disco dance) pedig becsúszott, érvényes volt rá a 20%-os kupon, így gondoltam kipróbálom. Igazából semmi extra, nem hiszem, hogy veszek több Douglas-os lakkot, ez 3 rétegben fed, gyorsan szárad, a színe sem rossz, de semmi extra. A Micro Cell 4890 Ft lett volna eredeti áron, a Douglas-os lakk pedig 1200 Ft.


A kis mézeskalács figurás tusfürdőt és testápolót unokatestvéreméktől kaptam ajándékba szülinapomra, a többi cuccot a Müllerben vettem.

A Müllerben Glamour-pénteken voltam, sajnos idén oda nem volt kupon, ráadásul Mülleres kuponom sem volt... 

Már egy ideje akarok venni testradírt, az utolsó próbálkozásom nem volt túl szerencsés, és előtte a Müllerben vettem testradírt, amik abszolút megfeleltek az ízlésemnek. Most is sikerült megtalálni ugyanazt a márkát, amitől vettem anno a testradírokat, de most nem találtam azt a fajtát amit én használtam, sőt, nagyon úgy nézett ki a helyzet, hogy azt már nem is árusítják... Így jött velem haza a Greenland lime-os és vaníliás testradírozó sója. Az illata isteni, a szemcséi sem túl durvák, de nem is kis gyengécskék. Sajnos használat után hagy egy olajos réteget a bőrön, de szerencsére tusfürdővel le tudom mosni magamról. A csavaros fém csomagolása nekem nagyon tetszik, szerencsére a használatot sem nehezíti meg. Akciósan sikerült hozzájutnom, 1260 Ft-ot fizettem érte.

Velem jött még egy fekete és egy fehér testfesték is a Sante-től, darabja 595 Ft volt. Élesben még nem lettek bevetve, de első swatch-olásra elég krémesek, kicsit olajosak, de ennek ellenére vízzel eltávolíthatóak. A pigmentáltságuk sem rossz, és natúr kozmetikumok.

Amiért pedig mindenképpen el akartam menni a Müllerbe az a Tange Teezer volt. Már van egy darabom, amit egy éve vettem, de az lent van Veszprémben, itthon pedig csak egy Oriflame-es hajkefe és egy szintén a Müllerben vásárolt Beauty Brush volt (most esett le, hogy a kefén magán Betty Brush van írva, de úgy rémlik, hogy a csomagolásán Beauty Brush volt...). Utóbbit kb. 2900 Ft-ért vettem - nem akartam megint egy vagyont költeni a Tangle Teezer-re, ezért vettem ezt otthonra. Hát nagy hiba volt, röviden annyit róla, hogy amint befényképeztem a következő üresjáratot, utána megkapja a kutyánk... Visszatérve a Tangle Teezer-re, kb. nem tudok élni nélküle, sokkal könnyebben kifésüli a hajamat, mint bármi más, szeretek vele fésülködni. :) Tudom, hogy ha netről rendelem, akkor jóval olcsóbb lett volna, de már annyira kellett itthonra egy normális hajkefe, hogy nem volt türelmem megvárni a rendelést. A Müllerben 4490 forintért lehet hozzájutni.

És miután a Müllerben egy kisebb vagyont otthagytam, a kasszánál kaptam egy 20%-os kupont, amit következő nap, szombaton lehetett beváltani. Kettőt találhattok, hogy mi lett a kupon sorsa! :D


Ja, elmentem szombaton megint egy Müllerbe. Meg a Nailland-be is, mintha ott sem vettem volna elég lakkot szerdán....

Szóval Müller. 45-50 percet álltam sorban. Ja, többet nem megyek Glamour-napok alatt az Europiumban lévő Müllerbe (igazából most is csak azért mentem, mert a Keletinél vettem át a nyomdalemezeket, illetve mert még nem volt szerencsém egyik 2 méteres Catrice állványhoz sem.)

Elsőnek a Himalay Herbals Nim arclemosó gélt dobtam a kosaramba, mert Veszprémben igen csak fogytán volt a készletem. Ha jól emlékszem 1300-1400 forint körül volt teljes áron. 

Ezután a Terra Naturi pirosítók közül pakoltam be a kosaramba a Rosewood árnyalatot, ezt még előző nap néztem ki, és így, hogy volt rá kedvezmény, gondoltam egy próbát megér. Igazából eddig még csak egyszer nyúltam bele, mert most az Avon márványos pirosítójáért vagyok oda (a most az elmúlt jó pár hónapot jelenti :P ). Egyébként nagyon szép, természetes színe van, eredeti ára pedig 895 Ft. :)

Vettem megint két Essence lakkot a the gel vonalból, a 06 space queen-ből ez már a harmadik üvegem, azt hiszem, eddig még egy lakknál sem fordult elő, hogy harmadszorra is újravettem volna (btgn-t kivéve, de az más kategória). Azért szeretem ennyire, mert bármilyen színű lakkon jól mutat, de tényleg. :) A másik áldozatom a 24 indian summer volt. Még nem próbáltam ki, de nagyon szép színe van, ha nem lesz semmi nehézség felkenéskor, akkor jó barátok leszünk. 549 Ft/db.

A Catrice 2 méteres állványáról a 87 One Mint Wonder-t vettem meg, a halvány almazöldekhez/mentákhoz nagyon vonzódom, a halványkékek mellett ilyen árnyalatokból van a legtöbb a készletemben. Még őt sem kentem fel, meg akarom várni, amíg kicsit még nőnek a körmeim, mert az ilyen árnyalatok szerintem hosszú körmökön mutatnak jól (lásd: Avon Honeydew Dazzle). Ez teljes áron 875 Ft-ot kóstál. 

Vettem még  a Müllerben két illatgyertyát, ezek közül csak a levendulás van a képen, az orgonás az íróasztalom másik végén égett. Nem rosszak, de nem olyan erőteljes az illatuk, mint az IKEA-ban kapható gyertyáknak, illetve nem is bírják olyan sokáig. Az orgonás ezen a hétvégén el is fogyott, nem igazán hagyott bennem maradandó élményt. Szerintem maradok az IKEA-s gyertyáknál, azok legalább üvegben vannak, ami nem egy utolsó szempont. 300 Ft környékén mozgott az áruk.

A Naillandben vettem két Golden Rose WOW! lakkot, igazából ezekért mentem be az Árkádba, a 73-assal nagyon meg voltam elégedve, 330 Ft-ért pedig tényleg kihagyhatatlanok ezek a lakkok. Most a 15-ös és a 18-as jött velem haza, előbbi a nude, utóbbi pedig egy igazi flamingó-rózsaszín. Majd ezeket is meg szeretném mutatni külön bejegyzésben, hogy könnyebben tudjatok majd választani a pultnál. A Rich Color lakkok közül a lilás kék a 42-es, a sötét menta pedig a 65-ös. Még egyiket sem próbáltam, de ami késik nem múlik. A Flormar lakk pedig a Wet Look kollekcióból a WL01-es.l Gyönyörű szép halványkék, egy picit zöldes tónusú, de most pont ilyenre vágytam. Az ecsete lapított, sajnos hajlamos foltozódni, illetve az állaga is elég sűrű, felvitelkor ki kell tapasztalni, hogy a legkönnyebb felvinni (nálam az egy vékony, és a két vastagabb réteg felkenése vált be). 


Április elején a facebook-os körömlakkos csoport adott le egy MoYou rendelést, amihez én is csatlakoztam. Ez volt az első olyan csoportos rendelés, amiben rész vettem, így nagyon izgultam, hogy minden rendeben lesz-e a lemezekkel, milyen hamar érkeznek meg, stb. Szerencsére nem kellett a csomagomra sokat várni, Glamour-szombaton át is tudtam venni. :)

Négy lemezt rendeltem, egy kivételével mindegyik rajta volt a MoYou-s kívánságlistámon. 

Kezdjük is a kivétellel, ami annyira nem is kivétel. A Zodiac 03-as lemezét eddig sosem láttam a MoYou honlapján. Kisebb gondolkodás után úgy döntöttem, hogy nekem ez bizony kell. Először annyira nem is jött be, de miután kos a csillagjegyem, úgy voltam vele, hogyha még nem is tudom nagyon kihasználni, akkor is kell. Szerencsére kihasználatlanságról szó sincs, jobban megnézve a lemezt alig van rajta olyan rész, amit nem raknék fel a körmeimre (viszont ilyen a lány arca és az aries felirat - bár soha nem lehet tudni, lehet egyszer majd pont egy arcra vágyok a körmeimen...). Már egy manikűrt is készítettem vele, terveim szerint nemsokára láthatjátok a blogon. :)

Amikor eldöntöttem, hogy beszállok a rendelésbe, tudtam, hogy melyik lesz az a lemez, amit mindenképpen meg akarok rendelni. A Mother Nature 14-es lemeze azóta a kívánságlistám elején szerepelt amióta először végignéztem a MoYou-s lemezeket. A Naillandnél eddig én egyszer sem láttam, sajnálatomra nagyon sok olyan lemezt nem hoznak be az országba, amik nekem nagyon tetszenek (B-verzió: pillanatok alatt elkapkodják tőlük). Még nem próbáltam ki, de egyszerűen ez egy olyan lemez, aminek minden egyes kis négyzetmilliméterét ki fogom tudni használni. :)

A Gothic kollekció nem olyan régi, amikor megjelent a lemezek 80%-a a kívánságlistámon végezte. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a 05-ös lemez jön velem haza. Ez az első olyan lemezem amin kicsik a minták. A fő indok, amiért ezt a kisebb mintákat tartalmazó lemezt rendeltem meg az az, hogy a keresztek, a fa, és a fa felett található minta XL méretben nem valószínű, hogy ráférne a körmeimre, még akkor se, ha hosszúak lennének. A többi minta is nagyon tetszik, a fűzős-csipkés részletek nagy kedvenceim. :)

A Suki lemezek közül eddig a 07-es volt meg, az (volt) a kedvenc lemezem, messze azt használtam eddig a legtöbbet. Sokat vacilláltam, hogy ezt a 11-est vagy a 08-ast vagy pedig a 09-est rendeljem meg, végül a 11-es lett a befutó. Nagyon szép mintái vannak, egyedüli részlet ami nem tetszik, az a lány/gésa keze - azt abszolút nem tudom sehogy sem elképzelni körömre applikálva.

A négy lemezért összesen 6960 Ft-ot fizettem értük, tehát darabjuk 1740 Ft-ra jön ki, ami szerintem nem is rossz. :) Azt hiszem ezek után bátrabban szállok majd be ezekbe a csoportos rendelésekbe. :)


Az utolsó képek kivételével jönnek azok a sminkek, lakkok és egyéb szépségápolási dolgok, amiket nem a Glamour-napok alkalmával vettem, hanem kicsit régebben. Mondhatni ezek mind márciusi szerzemények.

Az Ebelinnek március elején/közepén jelent meg egy ecsetekből és applikátorokból álló limitált kiadása, ezekből a képen látható púder ecsetet és a képen nem szereplő szemhéjpúder ecsetet vettem meg. A púder ecset valami fantasztikus, majdnem kizárólagosan csak ezt használom a púderek felvitelére - például a Manhattan porpúderét gyönyörűen fel lehet vinni vele az arcra. Nagyon puha, egy álom használni. Az ára 1900 Ft volt, ami valljuk be, hogy nem olcsó, egyáltalán nem az, de összességében szerintem megérte az árát, egyáltalán nem vagyok csalódott. :) Ez viszont annyira nem mondható el a szemhéjpúder ecsetről. Puhának az is puha, kicsit tömzsibb, mint amit én használni szoktam, de valahogy nem egy nagy szám. 1000 Ft volt, ha ennyit adtok ki egy drogériás ecsetre, akkor inkább az Alverde ecsetét vegyétek meg, az klasszisokkal jobb szerintem.

Az Essence leárazáson betáraztam a színes szempillaspirálokból is, valljuk be, 350 Ft-ért abszolút megérik az árukat. :) A zöld a 01-es, a türkiz a 04-es, a piros pedig a 03-as. Mindegyik nagyon pigmentált, a piros a legvagányabb felkenve. A türkiz pedig nálam hajlamos lemászni a szempillákról az alsó pillatőbe, onnan pedig tovább lefele. Sajnos bármennyire is próbáltam alá úgy felvinni a korrektort/púdert/szemhéjpúdert, hogy ez ne történjen meg, mindig elmászott a helyéről. Szóval őt csak a felső pilláimra használom, de ettől eltekintve imádom, ahogy a többit is. :D

Az Essence-es leárazáson pár colour&go lakkot is betáraztam. A 146 that's what i mint kívánságlistás volt, pont mint a 102 sparkling water lily. Utóbbiból már egy kis üveggel elfogyasztottam (alias régi csomagolás). A 167 candy love nagyon megtetszett az üzletben, de őszintén szólva nagyon fura ez a lakk. Egyrészt pigmentált, ami nem baj, kicsit sűrű, ezzel sem lenne túlzottan bajom, de ez a két tulajdonsága együtt olyan, mintha falfesték lenne, vagy mint a hibajavító fehér színű lakkok szoktak lenni. Remélem érthető valamennyire... De még ezen is túltenném magam, de a csillámok, azok a csillámok... Szóval az üvegben látszanak kisebb fehéres csillámok/pelyhek/szilánkok/ezeknek a lineáris kombinációi, egyszerűség kedvéért maradjunk a csillám megnevezésnél. Szép és jó, hogy látszik az üvegben - ugye ilyenkor az ember lányának az a legnagyobb félelme, hogy körömre felkenve nem látszódnak, eltűnnek. Itt ezzel nincs is baj, mert látszódnak, de még mennyire, hogy látszódnak! Konkrétan a csillámok miatt olyan sűrű ez a lakk, és ezek miatt nehezebben kezelhető, és valahogy olyan bolyhos. Igen, felkenés közben szerintem ez a lakk kimondottan bolyhos, mint egy jól kifejlett gyapjú pulóver. Vagy mint ezen a képen a kiskutyik. Egy szó, mint száz, megszenvedtem a felkenéssel, ráadásul felkenve nem tetszett, és lemosás után könyökig csillámos voltam. Szóval ez most nem jött be, de azért lehet, hogy teszek még egy próbát vele. 

Van két colour&go, ami nincs a képeken, az egyik a 113 do you speak love?, ami a tökéletes vörös lakk számomra, két rétegben fed, gyorsan szárad, és fényes a felülete. Még március elsején vettem, akkor már egy hete vörös lakkokat akartam látni a körmeimen (amik mellesleg full csutkák voltak, a körmerősítős-köröm lenövesztős móka miatt, így csak egy hete kentem magamra először). A másik lakk pedig a 172 splash!, amit már nagyon nagyon régen kinéztem magamnak, de mégis elmaradt a beszerzése. Így, hogy 350 Ft volt, mindenképpen meg akartam venni, még nem próbáltam ki, kíváncsi leszek, mennyire fog bejönni.

Az Essence effect lakkok közül a 15 underwate love-ot vettem meg. Amikor megjelentek az első promó képek róla nagyon tetszett, aztán élőben nem igazán, pláne nem 749 Ft-ért. Így 350-ért szerintem nem volt rossz vétel, még nem próbáltam ki, remélem elégedettebb leszek vele, mint a candy love-val. A Road Trip kiadásból is sikerült két lakkot beszereznem, az egyik a képen szereplő 02 On The Road Again, ami az üvegben nagyon tetszik, de magamon sajnos nem az igazi. A másik a 03 I Don't Care! I Love It!, ami egy nagyon szép enyhén kékes zöld douchrome lakk, és szerencsére ez nagyon jól mutat a körmeimen. ^^ Mindegyik 250 Ft volt, ha minden igaz.

Vettem még márciusban egy Maybelline Colorama lakkot is, ez a 46-os árnyalat. Volt egy ehhez hasonló Essence-es topperem, de az már nagyon fogytán volt (múlthéten el is fogyott), így ezzel pótoltam. Nagyon tetszik, viszont fehéren meglátszik a halvány rózsaszín alap. Vettem még egy ehhez hasonló Lovely-t is, de abban nagyon sok a pehely/csillám. A Catrice Rock-o-Co kiadás annyira nem nyűgözött le, egyedül ezt a halványkék C02 Lilas Blues lakkot hoztam el. A Manhattan limitált kiadásait mindig nagyon várom, szerintem különleges lakkokat tudnak kikeverni. A Matt Effect lakkok közül a 40M-et és a 10M-et vettem meg. Előbbi a halvány rózsaszín (kép itt), utóbbi a halvány kék. Tényleg matt a felületük, 2-3 rétegben fednek, attól függően mennyire vagyunk ügyesek felkenés közben, gyorsan száradnak. Egyedül az áruk nem tetszett annyira, 1200 Ft volt darabja, amikor én vettem, de az elmúlt 1-2 hétben akciósan láttam őket, akkor féláron voltak. Egyébként a Colorama lakkot akciósan vettem, 400 Ft-ért, a Lovely szintén akciós volt, 400 Ft körül mozgott az ára, a Catrice pedig emlékeim szerint 800 Ft volt.

A két Avon lakk közül a rózsaszín a Cotton Candy, jelly lakk, nem fed túl sok rétegben, őt kaptam. A Luxe Lovender-t viszont én vettem, 2 rétegben fed, és nagyon könnyű felkenni, a színe is kellemes. A rózsaszínről itt láthattok képet, a liláról pedig itt.


Márciusban megvettem a második Ebelines ecsettisztító folyadékomat. Elég erős az illata, viszont szépen tisztítja a sminkszivacsomat, de gyorsan fogy. Lehet, hogy következő körben inkább a sebbenzint próbálom ki.

Az Oriflame-től rendeltem 3 ajakbalzsamot, a Love Nature vonalhoz tartoznak, a legsötétebb cseresznyés, a rózsaszín málnás, a barackos színű pedig epres. A legjobb illata az epresnek van, de a többi sem rossz. A hidratáló hatásuk jobb, mint amire számítottam, de nem ebben a legacélosabbak. Felkenve épp nem igazán látszik a színük, kellemes őket viselni. Már az illatukért is érdemes szerintem megrendelni őket! :)

Jó múltkor vettem észre, hogy a barna szemceruzám már használhatatlan, így az Oriflame-ből választottam egy újat. A The ONE intenzív szemceruza Brown árnyalatát rendeltem meg, és nagyon kellemesen csalódtam benne. Nagyon tartós, az alsó pillatőbe kenve egyáltalán nem kenődik el a nap folyamán, még akkor sem, ha nem fixálom semmilyen por állagú termékkel. Mostanában majdnem minden nap használom, ami a milliónyi szemceruzám mellett szép teljesítménynek számít. 

A Dancing Lady Hypnotic Night EdT-ből Anya már egy üveggel elhasznált, néha én is lenyúltam tőle. Fás, fűszeres illata van, de semmilyen édeskés illatot nem érezni benne - már nagyon rég óta kerestem ilyen parfümöt. Mondjuk ebben a melegben már kicsit sok az illata nappalra, de azt simán el tudom képzelni, hogy egy-egy buli alkalmával ezt fújjam magamra. Nem mellesleg nagyon jó akcióban volt, azt hiszem 1500 vagy 1600 Ft-ot fizettem érte. :)

A Catrice Camouflage korrektorom elfogyott, így ezt mindenképpen pótolnom kellett, a szokásos 010 Ivory árnylatot vettem meg. A kosaramban landolt az új szemhéjpúder paletta is, az Absolute Rose, nagyon szép árnyalatok vannak benne, de annyira valahogy mégsem az én színeim, bár jobbról a 2., 3., 4. nagyon szép felkenve is, és a minőségükkel sincs különösebb problémám. Már befényképeztem, nemsokára szeretném Nektek is megmutatni.

A Qianyu palettái közül sikerült megvennem a 01-est is. Nagyon sok szín egyezik a másik 3 paletta színeivel, de a halványzöld és narancssárga nagyon különleges. Ami fura volt számomra, hogy ezt is az Euro Family-ben vettem, ugyanúgy Veszprémben, csak nem a Kossuth utcaiban, hanem a Stop-Shopban lévőben, és az ára 870 Ft volt... Míg a másik hármat a Kossuth utcaiban vettem, darabját 580 Ft-ért. Fura. Mondjuk így is abszolút jó árban van, de azért na, a különbözetből majdnem kijön egy Golden Rose WOW! lakk. :D


Ezen a képen azok a dolgok vannak, amiket majdnem elfelejtettem befényképezni. :P

Az Oriflame The ONE körömfényesítője igazából egy optikai körömfehérítő lakk, valamennyire látszik is a képen, hogy az üveg szélein kicsit lilásabb az átlátszó lakk. Egy rétegben nem rossz, kettőben már kékesen fehér körmöket varázsol (lehet, hogy erről is hozok egy bejegyzést, hogy lássátok hogy működik). Ez az a lakk, amivel el bírom viselni a kvázi pucér körmeim látványát, ami elég nagy szám! Emellett, ha valamilyen glitteres toppert is felkenek rá, akkor az iszonyat jól néz ki! :)

Az Oriflame Oasis Fresh Dawn nappali arcápolóból ez a második tubusom. Fehér, kicsit sűrűbb krém, 30-as fényvédővel. Így, hogy egyre többet süt a nap mindenképpen akartam valamilyen fényvédős arckrémet, és mivel múltkor sem okozott csalódást, maradtam ennél a krémnél. (A Paula's Choice krémek is nagyon izgatják a fantáziámat, főleg Bia bejegyzései és videói miatt, csak hát nem épp a legolcsóbbak.)

A Bioderma Nodé DS+ sampont ennek a krémmániás bejegyzésnek  a hatására vettem meg. Sajnos 2013 októbere/novembere óta a hajam elkezdett korpásodni, előtte nem igazán fordult elő ez a probléma, aztán egyik pillanatról a másikra mégis előjött. Egészen eddig az alverde iszapos trutyis samponjával próbálkoztam, ami ugyan segített némileg, de nem szüntette meg a korpásodást. Ennek a bejegyzésnek a hatására (ami mellesleg nagyon hasznos, érdemes végigolvasni!) eldöntöttem, hogy vagy egy Eucerines vagy egy Biodermás samponra beruházok. Végül az utóbbi mellett döntöttem. Nem olcsó mulatság, amikor én vettem, akkor akcióban volt, 2 flakon volt 4900 Ft, és ha jól emlékszem, akkor az volt a csomagoláson, hogy 3000 Ft-tal olcsóbb így. Első 1-2 használat után jobban kezdett korpásodni a fejbőröm, de szerencsére utána már alig-alig, mostanra talán már mondhatom azt, hogy megszűnt a korpásodás. Szerencsére nem kell sok a samponból, első körben kb. 2-3 mogyorónyit nyomok a kezembe, második samponozásra elég 1 mogyorónyi is. Nagyon jól habzik, az illata gyógyszertáriasnak mondanám, még napok múlva is érzem az illatát a hajamon. Szerintem ez valakit zavarhat, de nekem kimondottan kellemes, mert ahhoz tudom kötni, hogy végre nem korpásodik a hajam. Emellett iszonyatosan puha és fényes lesz utána a hajam, olyannyira, hogy azok gondolkodok, hogy maradok a Biodermás samponoknál, hiába ilyen drágák. Egyébként egy tubus 125 ml, ami nagyon kevéske, de még az első sem fogyott el, pedig egy hónapja használom (ha nem régebben).

Az Essence-es szemöldökformázó készletemből is elfogyott az a szemöldökpúder, amit használni szoktam, így vettem egy újat (és most jutott eszembe, hogy a régit befényképezés után sikeresen kidobtam, pedig a másik fele gyakorlatilag érintetlen volt... -.- gratula nekem...).  Én a szőkéknek való 02 blonde style-t használom. Amit még észrevettem az újjal kapcsolatban az az, hogy most a púder sokkal puhábbnak és selymesebbnek tűnik, mint az előzőé.

A két Avon Indulgence rúzs közül az egyiket kaptam, méghozzá a Tawny Rose árnyalatot. Tökéletes hétköznapokra, kellemes viselni, nagyon pigmentált. Ez az az árnyalat, amit mindenkinek kötelezővé tennék. A másik árnyalat a Daffodil Petal. Ez sokkal világosabb szín, élénk is, viszont a képpel ellentétben nem ennyire narancssárgás, kicsit rózsaszínesebb (lazacosabb) ennél. Sajnos ennek a pigmentáltsága nem az igazi, emellett hajlamos foltozódni. Ezt a problémát én ajakkontúr ceruzával szoktam kiküszöbölni, vagy pedig felütögetem az ujjaimmal a számra - természetesen az utóbbi módszerrel sokkal visszafogottabb eredményt kapunk.


Ezzel egy ideig elszórakoztam, mire sikerült viszonylag épen rányomnom a Suki 07-es lemezről a sárkány fejét a Catrice-es szemhéjpúder csomagolására, de megérte a szenvedést. :P Egyébként fedőlakkal is fixáltam, hogy ne kopjon meg idő előtt.


És az utolsó pakk. Őket múlthét elején a koliban fényképeztem be. 

Kedden kaptam meg az Avon rendelésemet, köztük a Ocean Blue lakkal, ami tökéletes menta zöld. Még nem próbáltam, üvegben erősen hajaz az essence that's what i mint-re...(menta mánia forever). Rendeltem két Extra Lasting rúzst is, a világosabb Sunkissed Ginger névre hallgat, nagyon szép világos tavaszias árnyalat, bár lehetne egy picit pigmentáltabb. A másik a Nude Blush, egy kicsit másra számítottam, azt hittem a színe jobban fog hasonlítani az ajkaim természetes színéhez, de annál azért jóval barnásabb. Nem rossz, így is tetszik, de másra számítottam. Viseletük nagyon kellemes, nem mondanám, hogy baromi tartósak, de tényleg elég jól bírják a strapát. A harmadik rúzs a Bling színmegújuló rúzsai közül a Sparkling Mauve. Pirosasabb, mint amire számítottam, ettől függetlenül tetszik a színe, csak van vagy 2 nagyon hasonló színű rúzsom. Nagyon krémes az állaga, rúzsozásnál ha nem vigyáz az ember lánya, akkor könnyű kifutni a vonalból. Emellett érdemes rá odafigyelni a nap folyamán, mert nagyobb csillámok is vannak benne, és azok elég ragaszkodóak. Evés után mindenképpen frissíteni kell, mert valljuk be, furán néz ki, ha nincs semmi szín valakinek a száján, csak diszkógömb méretű csillámok...

A 3 pici Boulevard lakkot a szobatársamtól kaptam szülinapomra, nagyon kis cukkancsok. A rózsaszínről a Manhattan-es lakkoknál láthattok képet. A kéket is használtam már, de az nem lett befotózva. A barackos tetszik talán a legkevésbé, de az is nagyon aranyos. Első próbára jobb a minőségük, mint a tavalyi fagyis lakkjaiknak. :)

Utolsóként pedig jöjjön még egy Essence colour&go lakk, a 138 L.O.L. Ezt is néztem már régebben, de márciusi leárazásnál nem láttam belőle, viszont múlthéten találtam belőle pár darabot a Rossmann-ban, így vettem egyet. Ezeket a lime zöld árnyalatokat amúgy is nagyon bírom. A minőségével én meg vagyok elégedve, 2 rétegben használtam, de egy vastagabban is használható, fényes és gyorsan szárad. És a do you speak love? vörössel nagyon vagányul mutat! :D

Tudom, picit megkéstem ezzel a bejegyzéssel, pontosabban szombaton akartam kirakni, de mostanában a hosszabb bejegyzésekkel nagyon megszenvedek, több napig is eltart, mire megírom őket (ez is egy 3 napos projekt eredménye, ha nem 4). Szóval tudom,  hogy tegnap volt Heti Lulu, és hogy a következő posztnak csütörtökön kéne kint lennie, de ezt már nem szeretném tovább halasztani (a legelső terv a múlthét csütörtök volt, de az a zh-k miatt meghiúsult). Szóval keddi meglepi poszt! Jeee! :D (pontosabban szerda hajnali, de a nap addig tart nálam, amíg le nem fekszek aludni :P)

Egyébként Ti mit vettetek az elmúlt hetekben, a Glamour-napokon! Írjátok meg nagyon kíváncsi vagyok rá! Illetve, azt is, hogy ezek közül miket próbáltatok, mik a tapasztalataitok velük!

Flóra

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések