Qianyu szemhéjpúder paletták

Halihó!

Már egy ideje ígérem, a Qianyu szemhéjpúder palettáinak a bemutatását, tesztjét. Nehezen, de megszültem végre, készüljetek fel, rengeteg kép lesz! :)

Összesen 4 paletta van a készletemben, neveket nem kaptak, csak számokat: 01, 02, 03 és 04. Utolsóként a 01-est vettem meg, ráadásul drágább is volt, mint a másik 3. Utóbbi 870, a többi pedig 580 Ft volt, és abszolút megérik ezt az árat szerintem (még drágábban is).

A képeken az Oriflame sminkalappal láthatóak, de önmagukban is iszonyatosan pigmentáltak a színek. Mindegyik szín nagyon puha és nagyon fényes (metálos fényűnek mondanám őket), de akad közöttük néhány inkább szatén fényű szemhéjpúder is. Általánosságban elmondható róluk, hogy minél fényesebb egy adott szín, annál darabosabbak, puhábbak és hajlamosak potyogni.

Az egyes paletták színeivel összehasonlító képeket is csináltam, barbár módon alkoholos filccel firkáltam össze a karomat, hogy meg lehessen különböztetni őket egymástól (és még így is nehezen tudtam őket beazonosítani a poszt írása közben...). A színek jelölése: oszloponként lefele, balról jobbra haladva A-tól L-ig jelöltem a színeket, az összehasonlító képeken viszont csak a paletta száma látható. Az egyszerű swatcholós képeken nincsen rajta a számozás, viszont a színek leírásánál már ezt a jelölést használtam. Remélem egyértelmű lesz. :) 



A 01-es palettában nagyrészt világos és élénk színek kaptak helyet, igazából ezeket a palettákat akár az évszakokhoz is lehetne szerintem illeszteni, nálam ez lenne a "tavasz" paletta. :)


01-A: Darabos, potyogós fehér szemhéjpúder, nagyon fényes.
01-B: Világos almazöld szemhéjpúder, picit darabos, de nem igazán potyog.
01-C: Nagyon élénk kék szemhéjpúder, egyáltalán nem darabos, inkább szaténos fénye van.
01-D: Trükkös szín, ezeken a képeken nem igazán sikerült elkapnom, hogy milyen is valójában. Rózsaszínes barack színű szemhéjárnyaló, megfűszerezve egy kis zöldes fényű irizálással. Egy picit kevésbé pigmentált, mint a többi szín, viszont darabos. Nagyon szépen mutat, ha a szemhéj egész területén ezt használjuk.
01-E: Igazi hideg tónusú Barbi-pink szemhéjárnyaló, picit darabos, de nem igazán potyog.
01-F: Nagyon élénk narancssárga szemhéjpúder, picit darabos, nem potyog, szatén fénye van.



01-G: Selyemfényű halvány barackszínű szemhéjpúder, nem darabos, nem potyog.
01-H: Világos arany szemhéjpúder, nagyon puha és pigmentált, eléggé darabos.
01-I: Aranybarnának mondanám ezt a szemhéjpúdert, iszonyatosan pigmentált, ez is darabos, viszont kevésbé hajlamos potyogni.
01-J: Nagyon pigmentált ezüst szemhéjpúder, darabos, de nem annyira, mint a halvány arany, kevésbé hajlamos potyogni.
01-K: Grafitszürke szemhéjpúder, nem darabos, nem igazán potyog, inkább selyemfényű.
01-L: Selyemfényű fekete szemhéjpúder, nagyon pigmentált, a minta lemosása kisebb problémát okozott, mert nagyon ragaszkodó volt.



A 02-es paletta szerintem nagyon jól kihasználható színekből áll, főleg barna szemhez illenek a színek. Én ezt a palettát mondanám az "ősz" palettának, a sötétebb zöldek és a lilás árnyalatok miatt.


02-A: Nagyon puha, darabos, potyogós metál fényű fehér szemhéjpúder.
02-B: Selyemfényű fenyő zöld szemhéjpúder, van egy kis arany fénye is. Nem potyog és nem is darabos.
02-C: Puha, picit darabos karácsony zöld szemhéjpúder, metálos fénnyel, kevésbé hajlamos potyogni.
02-D: Nagyon puha, darabos, potyogásra hajlamos halvány arany színű szemhéjpúder.
02-E: Picit darabos okkersárgás arany színű szemhéjpúder, nem igazán hajlamos potyogni.
02-F: Nagyon fényes, darabos, potyogásra hajlamos gyönyörű szép orgona lila szemhéjpúder.



02-G: Rózsaszínes barack szemhéjpúder zöldes irizálással, inkább szatén fényű, nem potyog és nem darabos.
02-H: Vöröses világosabb barna szemhéjpúder, nagyon puha, de nem darabos, nem igazán potyog.
02-I: Sötét lilás barna szemhéjpúder, az összes palettából ez az egyik, ha nem a legkülönlegesebb szín szerintem. Nem darabos, nagyon picit hajlamos potyogni, ezt használtam eddig a legtöbbször (itt és itt főleg az utolsó képen látszik).
02-J: Halvány selyemfényű bőrszínű vagy csontszínű szemhéjpúder, kicsit mintha rózsaszínes lenne a fénye. Nem darabos, de potyogásra hajlamos.
02-K: Van benne egy nagyon enyhe lilás beütés, egyébként kicsit szürkés, tompább halványbarna szemhéjpúder. Nem darabos, de hajlamos potyogni.
02-L: Bronzos barna szemhéjpúder, puha, picit darabos, hajlamos potyogni.



A 03-as paletta lenne a "tél" paletta, a sok kék és szürke színével, (főleg) hideg árnyalataival.


03-A: Puha, potyogós, darabos fényes fehér szemhéjpúder.
03-B: Sötétebb ezüst/fényes szürke puha, potyogós, darabos szemhéjárnyaló.
03-C: Szaténfényű fekete szemhéjpúder, picit darabos, enyhén potyogásra hajlamos.
03-D: Darabos, potyogásra hajlamos felhő kék (alias halvány ezüstös, enyhén lilás árnyalatú kék) szemhéjpúder.
03-E: Zöldeskék szemhéjpúder, nem mondanám, hogy türkiz, inkább egy világosabb, élénk teal, picit darabos, potyogásra hajlamos.
03-F: Vibráló kék szemhéjárnyaló, igazi páva kék árnyalat. Inkább szatén fényű, nem darabos, potyogásra picit hajlamos.



03-G: Mályvás lila szemhájpúder, puha, picit darabos, potyogásra hajlamos, nagyon fényes.
03-H: Nagyon puha, picit darabos, potyogásra hajlamos, ezüstös sötétebb rózsaszín, nagyon fényes szemhéjárnyaló.
03-I: Puha, picit darabos, potyogásra hajlamos pirosas-mályvás árnyalatú barna szemhéjpúder, olyan, mintha egy kis mályvás fénye is lenne.
03-J: Puha, picit darabos, potyogásra hajlamos fényes pezsgőszínű szemhéjárnyaló.
03-K: Darabos, potyogásra hajlamos ezüstös fényű barna szemhéjpúder.
03-L: Nagyon puha, picit darabos, potyogásra hajlamos középbarna szemhéjpúder, bronzos-aranyos fénnyel.



A 04-es paletta akár őszi palettának is elmenne a sok bronz és barna színével, de ugyanúgy lehet nyári paletta is az arany árnyalatoknak köszönhetően. Végül ez lett számomra a "nyári" paletta - főleg, hogy nyáron ha sminkeltem, akkor az esetek nagy százalékában ez a paletta került elő.


04-A: Puha, nagyon darabos, potyogós fehér szemhéjárnyaló.
04-B: Puha, eléggé darabos, potyogós arany szemhéjpúder, számomra ez "AZ ARANY" szemhéjpúder.
04-C: Selyemfényű világosabb aranybarna szemhéjpúder. Nem potyog és nem darabos.
04-D: Darabos, potyogós, nagyon fényes nap-sárga szemhéjpúder.
04-E: Nagyon fényes, nagyon puha, potyogásra hajlamos, picit darabos, élénk narancssárgás bronzszínű (vagy egy sötétebb borostyánkő színű) szemhéjpúder.
04-F: Kicsit ezüstös fényű, picit darabos, puha, potyogásra hajlamos csokibarna szemhéjpúder.



04-G: Világos barnás arany (vagy bézs) szemhéjpúder, nem darabos, nem potyog, elég fényes.
04-H: Iszonyatosan fényes, darabos, potyogásra hajlamos élénk bronzos középbarna szemhéjpúder.
04-I: Iszonyatosan fényes (mintha lenne egy kis zöldes fénye is...), nagyon puha, potyogós, darabos sötétebb csokibarna szemhéjpúder.
04-J: Iszonyatosan puha, darabos, potyogós világos lilás fényű bézs szemhéjpúder.
04-K: Sötétebb, enyhén szürkés árnyalatú sötétbarna szemhéjpúder. Puha, eléggé darabos és potyogásra igen hajlamos.
04-L: Nagyon sötét, feketés sötétbarna szemhéjpúder. Szaténfényű, kicsit darabos, potyogásra picit hajlamos.



Itt kezdődnek az összehasonlító képek, itt is vannak napfényben és árnyákban készült képek is. 
01-H és 02-D: Eltérés csak a színükben van, utóbbi egy picit világosabb arany színű.
01-D és 02-G: Teljesen megegyeznek mint színre, mint állagra.
01-G és 03-J: A panben nagyon hasonlítanak, de felkenve már sokkal nagyobb közöttük a különbség. A 01-G szaténfényű, míg a 03-J metál fényű, világosabb és a fénye is ezüstösebb, ráadásul darabosabb és jobban potyog. A panben mindkettő inkább barackszínű, felkenve inkább rózsaszínesek.



01-A, 02-A, 03-A és 04-A: A képeken talán látszik egy kis különbség közöttük, de igazából teljesen ugyanaz mind a négy szemhéjpúder.
01-L, 03-C és 04-L: Mindegyik szaténfényű, viszont az első a legfeketébb, a második kicsit halványabb nála, enyhén kékes árnyalatú, míg a harmadik egy nagyon nagyon sötét feketés barna (vagy barnás fekete) szemhéjpúder.



01-J, 01-K és 03-B: A 01-K egyértelműen sötétebb a másik kettőnél, fényes grafitszürke. A 01-J kicsit kékes árnyalatú ezüst, míg a 03-B leheletnyit barnás.
01-C és 03-F: Ugyanaz mindkét szemhéjpúder.
01-E és 03-H: Előbbi nagyon élénk, utóbbi kicsit mályvás-pirosas, illetve darabosabb is. Viszont a 03-H a hordhatóbb árnyalat.



04-E, 02-E és 04-B: Nem tudom, hogy a 04-E-t miért kentem fel ide a két arany mellé, egyértelműen bronzos, míg a másik kettő arany. A 04-B egy hajszállal sötétebb, mint a 02-E, illetve darabosabb is annál.
02-F és 03-G: Előbbi kicsit sötétebb, illetve egyértelműen hideg árnylatú, utóbbi meleg árnyalatú, mályvás lila szemhéjpúder. Utóbbi talán picit hordhatóbb, szerintem több embernek állna jól.
02-J és 04-G: A panben kicsit hasonlítanak, olyan, mintha a 04-G sötétebb változata lenne a 02-J-nek, de felkenve nem sok közük van egymáshoz. A 02-J majdnem fehér, rózsaszínes fénye van, míg a 04-G bézs színű, jóval melegebb színű.



Itt voltam kénytelen a betűs megjelölést is bevezetni, mert túl sok hasonló barna árnyalat volt a palettákban. Szóval jöjjön a 01-I, 02-H, 02-L, 03-L, 04-F, 04-H, 04-I és a 04-K:
A 01-I és 02-H nagyon hasonlóak, viszont a 01-I alapja kicsit vörösesebb, mint a 02-H-é, utóbbi fénye pedig egy leheletnyibb aranyosabb. A 02-L és a 03-L sötétebb az előző kettőnél. A 03-L alapja ugyancsak vörösesebb egy fokkal, mint a 02-L-é, és egy hajszálnyival világosabb annál és nem is annyira darabos az állaga. A 02-L fénye aranyosabb, mint a 04-F-é, de amúgy teljesen ugyanolyanok. A 04-H sokkal élénkebb és narancssárgásabb, mint az eddigiek. A 04-J a 04-F-hez hasonlít a legjobban, viszont annál kicsit sötétebb, és olyan, mintha lenne egy kis zöldes fénye is. A 04-K jóval sötétebb a többinél, ráadásul ezüstös fénye van, egyértelműen hideg árnyalatú szemhéjpúder, picit szürkés.



02-K, 03-K, 04-C és 04-J: A 02-K és a 03-K nagyon hasonlóak, de az utóbbi kicsit lilásabb árnyalatú és sötétebb is, mint a 02-K. A 04-C a panben picit hasonlított az előző kettőhöz, de a valóságban köze nincs hozzájuk. A 04-J-t pedig csak azért raktam ide, nehogy egy barnás árnyalat is kimaradjon az összehasonlító buliból. Egy ehhez hasonló sincs a másik három palettában, elég különleges árnylat.


Így a bejegyezés végén még pár dolgot azért megemlítenék. Egyrészt köszönet mindenkinek, aki képes volt ezt a hosszú posztot elolvasni, másrészt pedig még pár tanácsot szeretnék mondani, illetve megjegyzést fűzni a palettákhoz. 

Aki arra adja a fejét, hogy beszerez egy Qianyu, esetleg Miss Rose (stb. márkájú, pár száz forintos) palettát, az a legegyszerűbben az Euro Family-kben találja meg őket, bár én az elmúlt 2 hónapban nem igazán láttam belőlük (mármint az én palettáimból), viszont üzletenként eléggé eltérő a választék. Nem drága paletták, így tényleg ne is várjunk tőlük nagyon sokat - viszont érzékeny szeműeknek nem igazán ajánlom őket, mert irritálhatja a szemüket, ha esetleg belepotyog a szemhéjpúder, vagy csak szimplán a szemhéjpúder összetevői között lehet olyan, amit nem bír a szemük. 

Mint láthattátok mindegyik igen fényes árnyalat, még azok is, amiket szaténfényűnek mondtam, összességében pedig darabosak és potyognak. A darabosság elkerülésére mindenképpen javaslom, hogy használjatok szemhéjalapot, a potyogás elkerülésére pedig ütögető mozdulattal vigyétek fel a szemhéjpúdereket, lehetőleg egyszerre minél kevesebbet. Ja igen, talán a legfontosabb: ha én ezekkel a palettákkal sminkelek, akkor először mindig a szememet sminkelem ki, és csak utána jön az arcom. Bármennyire is vigyázok, hogy ne potyogjon le a szemhéjpúder, pár szem/csillám/gumó tuti, hogy az arcomon köt ki, és onnan úgy eltávolítani, hogy az alapozó ne jöjjön le, szinte lehetetlen. A "B verzió" pedig az, hogy a fejed diszkógömbként fog csillogni.

Ha nagyon zavar a darabos/potyogós tulajdonságuk akkor pedig alkohollal könnyen tudtok rajta javítani. Jól zárnak a paletták, viszont ne dobáljátok táskába, mert a púderek nagyon könnyen törnek - nekem is sikerült a bejegyzés írása közben az egyiket leejteni, 2 szemhéjpúder össze is tört. (Ha valaki esetleg nem lenne otthon a szemhéjpúderek "javításában", javaslom ezt a videót megnézni.)

Azt hiszem mindent összeszedtem ezekről a szemhéjpúder palettákról amit akartam, sőt, talán kicsit túlragoztam a dolgokat. :P

Ti mennyire vagytok oda az ilyen, és ehhez hasonló olcsó sminktermékekért?

Flóra

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések